On Air

Mittarilentokoulutuksen simulaattorivaihe on nyt käynnissä, eli lähiviikkojen ajan vietän päiväni pimeässä kopissa opettajan ja lentoparin seurassa. Aivan käsittämättömän siistiä siis.

Kuva sanoo yhtä paljon, kuin kaksi sanaa.

Tiedäthän, kun TV- ja radiostudioissa on oven päällä kyltti ”On Air” joka syttyy, kun lähetys on käynnissä? Koulun simuhuoneen ovella on samanlainen. Kuten jo syksyllä ensitreffiemme jälkeen raportoin, FNPT2-laite vaatii hieman mielikuvitusta avitaatiotuntemusten synnyttämiseksi mutta hommansa se hoitaa erinomaisen hyvin.

FNPT:n ohjaamo muistuttaa oikeaa lentokonetta.

Ennen jakson ensimmäistä lentoa opettaja alusti, että oikea lentokone on sitten paljon helpompi hallittava kuin tämä simulaattori – ja hyvä niin. Omakohtaisesti oli hyvin ilahduttavaa huomata, että vaikka bitti-Piperin ohjaaminen oli edelleen työlästä touhua, löytyi siihen jonkinlainen tolkku jo ensimmäisen lennon aikana. Edellisen simusession jälkeen lennetyt sata tuntia eivät ehkä ole menneet ihan hukkaan.

Lentosuoritteita on mukava tarkastella jälkikäteen ruudulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *