Parisuhdeaikaa ja ikimuistoiset bongaukset

Jokainen ruuhkavuosia elävä tietää, että lasten, työn, harrastusten, ja kaiken muun oheistoiminnan yhteyteen on välillä vaikeaa saada mahtumaan kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa – arkea meilläkin, vaikka olen ollut koko talven kotona etäopintojen parissa. Tilanteen korjaamiseksi vietimme sunnuntaina vaimoni kanssa viisi tuntia lentävässä säilykepurkissa (+ tankkaustauot päälle), mikä oli pisin kahdenkeskinen ajanjakso ainakin vuoteen.

Suomen muotoisen järven päällä (Neitokainen, Kittilä)

Lentoretki suuntautui pohjoiseen, tavoitteena oli valloittaa Suomen pohjoisin säännöllisesti liikennöity kenttä Ivalo (EFIV) ja bongata samalla legendaariset Jäkäläpään (EFJP) sekä Martiniiskonpalon (EFMP) tunturikentät, suljettu Vuotso (EFVU) ja mahdollisesti tehdä läpilasku Pokkaan (EFPA). Alkuperäinen reittisuunnitelma meni vielä aamulla uusiksi kun Ivalon NOTAM kertoi paikallisen bensapumpun olevan epäkunnossa – suoran lennon sijaan piti käydä vielä paluumatkallakin Kittilässä tankkaamassa. Maisemat olivat komeat, retkieväät maistuivat ja etsityt tunturikentät löytyivät, joten reissu oli kokonaisuudessaan huikea menestys vaikka Pokassa ei pokka riittänyt läpilaskuun kiitotiellä olevien kinosten vuoksi.

Ivalossa oli sangen rauhallista.

Jäkäläpää. Nuolen osoittama punainen täplä on EFJP:n kotimaan terminaali.

Kaikki kentät Kajaanin pohjoispuolella on tämän lennon jälkeen vähintään bongattu, prosenttilukema koko Suomen osalta on nyt 70.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *