Ensimmäistä yksin­suunnistusta odotellessa

Suunnistuslentojen progress check (välitarkkari) meni läpi viime viikolla ja tänään oli tarkoitus lähteä ensimmäiselle matkalennolle ihan yksin. Tulin aamulla innosta puhkuen Rovaniemeltä reittikoneen kyydissä, siitä reppu kämpälle ja saman tien kentälle valmistelemaan lentoa. Kone tarkistettu ja tankattu, plaani sisällä, paperit valvojan kuittausta vaille valmiina…

…kun lounaasta saapuva sadealue vesittää suunnitelmat.

Olihan se riski tiedossa mutta olin toiveikas viimeiseen asti. Keli oli menossa oppilasminimien rajoille, jos olisin itse saanut päättää niin todennäköisesti olisin lähtenyt mutta valvojan (opettajan) päätöksellä näissä mennään kunnes on lupakirja kourassa.

Epävarmassa kelissä lennon peruminen on aina oikea ratkaisu mutta kyllähän se harmitti. Tänä kesänä on varmaan tottunut hieman liian hyvälle, kun sään vuoksi peruutuksia ei ole juurikaan tullut. Hetken aikaa oli sellainen olo, kuin joku olisi vienyt tikkukaramellin kädestä.

Huomiselle näyttää parempaa keliä joten toivotaan, että sää pysyy nyt sallituissa rajoissa.

Päivitys tiistaina: keli oli muuten loistava mutta sivutuulikomponentti ylitti oppilaalle sallitun maksimin, joten päivä meni hallilla kahvinkeitossa ja teoriaa lueskellen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *